“Natuurbescherming door samenwerking met en versterking van de lokale bevolking”. Dat is de missie van Masarang, onze stichting in Indonesië, in 2001 opgericht door Dr. Ir. Willie Smits. Masarang werkt aan oplossingen voor de meest prangende wereldproblemen van onze tijd: ontbossing, verlies van biodiversiteit, klimaatverandering, armoede en onderontwikkeling.

rainforest.

De activiteiten van Masarang vinden plaats in Indonesië, maar hebben een rol op wereldschaal. De problemen die in Indonesië spelen hebben immers een wereldwijde impact. Zo leidt de ontbossing die er gaande is tot enorme CO2-uitstoot met grote gevolgen voor de klimaatverandering en het milieu. Masarang pakt de problemen bij de wortel aan en werkt aan duurzame oplossingen die ook op lange termijn werken.

Veel weten we van het tropisch regenwoud, een overvloed aan nuttige planten zijn inmiddels bekend.Het filmpje geeft een indruk hiervan, en is een van de belangrijkste argumenten om het regenwoud te beschermen, er zijn nog zoveel nuttige onbekende planten!