Veel mensen zijn enthousiast over het werk van Willie en steunen hem als donateur. Maar er zijn ook mensen die meer willen doen dan alleen geld geven. Binnen de Masarang Stichting zijn er voldoende vrijwilligers om de lopende zaken van Willie te ondersteunen, maar om Willie te helpen kan je zelf verschillende dingen ondernemen.

Vertel over het werk van Willie en Masarang

Op onze site staat veel informatie in de vorm van teksten, foto’s en filmpjes. Breng die onder de aandacht van familie, vrienden en bekenden. Maak hen donateur! Ook het boek Denkers van de Jungle, (Uitgeverij Ullmann Publishing ISBN 978-3-8331-4626-8) is een mooi middel om het werk van Willie onder de aandacht te brengen van anderen. Hoe meer het werk van Willie en Masarang bekend wordt, hoe meer mensen hem zullen gaan helpen!

Onderaan vind je een aantal links naar informatie die je mogelijk kan gebruiken.

Ga als Vrijwilliger voor Willie naar Indonesië

Hou je van dieren, of ken je mensen die dol op dieren zijn? Ga naar Tasikoki of wijs anderen op Tasikoki, en hoe leuk het is om daar een tijdje vrijwilligerswerk te doen. Je steunt hiermee niet alleen Willie’s werk, maar het is ook een fantastische ervaring!

Doe bewust boodschappen/spreek leveranciers/producenten aan op hun gebruik palmolie

De productie van palmolie is één van de grote veroorzakers van ontbossing in o.a. Indonesië. Wat veel mensen niet weten is dat in heel veel producten palmolie zit. Een van de manieren is om zo veel mogelijke verse producten te eten, want in veel producten in pakjes, zakjes en blikjes wordt palmolie gebruikt. Vraag producenten of er palmolie in hun producten zit. Niet alleen in voedingswaren zit palmolie, maar ook in veel wasmiddelen, zepen, shampoos, verven etc. Doe bewust boodschappen en deel je wat te weten komt met vrienden en bekenden.

Zet zelf een actie op. Wordt ambassadeur van de Stichting!

Je kunt ook je eigen actie opzetten, doneer de opbrengst aan Masarang, bijv.

 • Organiseer (samen met je school of vereniging) een rommelmarkt, een loterij of spelletjesdag, of zamel papier of lege flessen in
 • Doe een koekjesbakactie, bak pannenkoeken, poffertjes of flensjes (palmolie-vrij)
 • Verkoop limonade op een hete dag, of warme chocolademelk of een koude
 • Organiseer een puzzel- of fietstocht, een sponsorloop, of doe mee aan een loopfestijn en laat je sponsoren
 • Ben je goed in muziek, organiseer een benefietconcert
 • Zet een bingoavond of een loterij op
 • Vier een feestje voor Masarang

Tom Poes verzin een list!

Bovenstaande acties zijn maar een beperkte opsomming. Misschien heb je zelf wel veel betere ideeën of bedenk je zelf een actie. Kortom Tom Poes verzin een list!

Wil je een geldinzamelingsactie opzetten. Meld het ons

Als je een geldinzamelingsactie wilt starten, meldt dit dan even aan ons per e-mail. Zet daarin je eigen naam en woonplaats, de naam van je actie, in een paar regels wat je actie inhoudt, en tot hoelang je actie loopt. Wij sturen je dan ter ondersteuning een folder met wat informatie over Masarang, en een machtigingskaart. Van hele leuke acties zullen we een nieuwsberichtje maken tbv onze nieuwsbrief.

Zoek eventueel bedrijven die bereid zijn het evenement te sponsoren en (lokale) kranten die er aandacht aan willen besteden.

Links

Hieronder vind je een aantal links naar informatie die je zou kunnen gebruiken bij je actie. We hebben een selectie van een aantal artikelen op deze website gemaakt, maar uiteraard is er nog veel meer te vinden. Kijk wat je nodig hebt om je actie succesvol te maken. We hebben vier hoofdthema’s:

 1. Behoud van de unieke biodiversiteit van Indonesië
  Ondersteun de dieren en het educatieprogramma van Tasikoki
 2. Behoud en herstel van de regenwouden van Indonesië
  (Resultaten) herbebossing
 3. Betere ontwikkelingsmogelijkheden voor de lokale bevolking
  Help kinderen aan onderwijs.
  Sponsoractie
 4. Gebruik van duurzame landbouw-en productiemethoden door de lokale bevolking

Disclaimer

Masarang heeft verder geen invloed op de inhoud van de actie en draagt hier ook geen aansprakelijkheid voor. Wel kijken we mee of de actie aansluiten bij de doelstellingen van Masarang. Acties die niet aansluiten met onze doelstellingen en/of overtuigingen zullen we niet steunen.