Sonny
Blog Willie Smits, Laatste nieuws

Het Pulisan herbebossingsproject, de resultaten van 12 jaar!

Het Pulisan herbebossingsproject Pulisan is de naam van een klein watergebied in het zuidelijke deel van Tomohon, gelegen op de top van een steile bergrug. De naam is een uitdrukking in de Tombulu taal, wat zoiets betekent als: “plaats waar water verdwijnt”. En dat is precies wat hier gebeurt! Er is geen zichtbare rivier die

| Trefwoorden , , , , , , , , , , , ,
The beauty of nature
Artikelen, Blog Willie Smits, Laatste nieuws

Licht in de nacht

Nadat we ’s avonds zijn aangekomen in onze haven in Balikpapan na een weinig enerverende reis van het kantoor van Arsari naar de luchthaven van Jakarta, stap ik hier in de bedrijfsspeedboot in Oost-Kalimantan. Loyal Udin, onze bootoperator, heeft op me staan wachten om me s’nachts 20 kilometer verderop naar de Balikpapan Baai te brengen

| Trefwoorden , , , , , , , , , , , , , ,
A visit to Ciamis
Blog Willie Smits, Laatste nieuws

Een bezoek aan Ciamis

De palmsuiker zetmeelindustrie maakt geen efficiënt gebruik van suiker palmen, en zorgt ook voor een afvalprobleem. Lees Willies blog over de alternatieve oplossingen. een-bezoek-aan-ciamis Voor de fabriek van Haji Yaya samen met een lokale zakenman, Haji Yaya, Prof. Wahidin, zijn vrouw en dochter en mijn assistent Wisnu.

Blog Willie Smits

Pak Apui

In deze blog schrijft Willie over zijn vriendschap met Pak Apui, een van de wijze oude mannen uit het dorp tembak, en schrijft hij over de traditionele levenswijze van de Dayaks.

Blog Willie Smits

Mimi

In deze blog het ontroerende verhaal over Mimi, het kleine Dayak meisje, dat moedig haar leven in eigen handen heeft genomen, en en passant een aantal anderen op sleeptouw neemt!

Blog Willie Smits

Terug naar Tembak

Terug naar Tembak. In deze blog beschrijft Willie zijn waarnemingen over de gevolgen van de klimaatveranderingen die doordringen tot het hart van Borneo.

Blog Willie Smits

Blog Willie 12 mei 2012

Willie schrijft over een indrukwekkende tocht die hij maakt door een stuk primair regenwoud in West-Kalimantan (Borneo). Mogelijk zelfs een aantal nieuwe soorten ontdekt!

Blog Willie Smits

Ontwikkelingen in Sintang, Borneo

Augustus 2011, Willie schrijft over zijn bezoek aan Sintang, Borneo, een gebied waar hij al jaren actief is voor het bos en de dieren en waar hij in september de 16 eco-warriors ontvangt voor het project 'Deforestaction'.

Blog Willie Smits

Nieuwsflash van Willie Smits

Net aangekomen in Nederland, rechtstreeks vanaf het laatste evenement van de viering van ons eerste decennium als Masarang Stichting, wat plaatsvond in ons Tasikoki dierenopvangstation in Noord Sulawesi op 2 Februari, 2011.

Blog Willie Smits

Orangutan rescue mission July 2010 (part 2)

Ninety-eight percent Air humidity, even the local Dayaks are sweating. The sun has just gone under and the thermometer shows a sweltering 33 degrees Celsius. There is absolutely no breeze whatsoever. We are in Deo Soli, meaning only god.